Over mij

Skiën is mijn passie en ik wil naar de top. Sinds mijn ouders mij meenamen op wintersport ben ik verliefd geraakt. De vrijheid die je hebt met skiën is bijna oneindig.
Ondertussen train ik met het talentenherkenningsteam van de NSkiV en heb ik afgelopen seizoen mijn eerste internationale podiumplek behaald! 
Naast skiën studeer ik ook nog werktuigbouwkunde aan Avans Hogeschool in Den Bosch.


Mijn handicap

 Spina bifida of “open rug” is een aangeboren afwijking die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van ruggenmerg en wervelkolom, dit gebeurt in de eerste paar weken van de zwangerschap. Bij mij ligt de afwijking ter hoogte van de lendenwervels. 
Doordat het ruggenmerg niet goed is gesloten, komen er weefsels zoals zenuwen buiten het ruggenmerg en kunnen daardoor afgekneld raken. Dit is bij mij het geval, hierdoor heb ik geen gevoel in mijn benen. 

Zitskiën

 Ik ben begonnen toen ik 5 was, toen hielpen mijn ouders mij nog met skiën. Zelfstandig leren skiën heb ik gedaan bij de VGW in Huizen, zij boden niet alleen lessen aan voor beginnende zitskiërs maar verhuurden ook materiaal.
Uiteindelijk is aan mij gevraagd of ik mee wilde trainen met het team van de Nederlandse ski verenging. 
Met dit team, dat nu het talentenherkenningsteam heet, ski ik nu 5 seizoenen. 
Om de Paralympische Winterspelen te kunnen halen moet ik naar de belofte. Dat is het belangrijkste doel van dit seizoen(2019-2020)!